impressie exterieur Filmtheater

FILMTHEATER LIEGE
filmtheater en kinderdagverblijf

TYPE PROJECT: ONTWERP ARCHITECTUUR
PROGRAMMA: 2 FILMZALEN / FOYER / BAR / MULTIFUNCTIONELE RUIMTES
OPDRACHTGEVER: PARTICULIER
LOCATIE: LIEGE
JAAR: 2004
STATUS: NIET GEREALISEERD

Bij de vraag voor een klein filmtheater en kinderdagverblijf op een markante, gelaagde plek aan de Maas nabij de toegangsbrug tot het economische centrum van Liege is het voorstel gedaan voor een gelaagd concept, dat beantwoord aan de aanwezige topografie en type infrastructuur. Het programma bestaat uit een stapeling van 3 hoofdcomponenten, die op hun plek gehouden worden door een neutrale fysieke schil dit wil zeggen een gevel gebaseerd op het raster van de typische Luikse wafel, die de rooilijn volgt en bemiddelt tussen de diverse schalen. Op brugniveau, het voetgangersgebied naar het oude Liege, bevindt zich een grote plaza, welke fungeert als entree, foyer en bar. Boven de plaza zweven 2 grote filmzalen en op een lager niveau is het kinderdagverblijf gesitueerd met enkele parkeerplaatsen aan de doorgaande weg.