impressie exterieur Kantoorhuis

KANTOORHUIS
ontwerp hoofdkantoor De Kleine Meierij

TYPE PROJECT: ONTWERP
PROGRAMMA: BALIE / KANTOREN / KANTINE
OPDRACHTGEVER: WILLEM VAN DER PASCH / WONINGSTICHTING DE KLEINE MEIERIJ
LOCATIE: ROSMALEN
JAAR: 2008
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor de vraag voor een nieuw hoofdkantoor voor de woningstichting De Kleine Meierij in het centrum van Rosmalen, op de grens van het winkelcentrum met de aanliggende woonwijk gekarakteriseerd door hoofdzakelijk vrijstaande en 2-onder-1-kap-woningen, is voorgesteld om een kantoor vermomd als een groot vrijstaand huis te realiseren. Het kantoorhuis is een parodie op het archetype huis met een aantal markante uitvergrootte onderdelen zoals de entreetrap, de veranda en de dakkapel. Op de begane grond bevinden zich de baliefuncties en enkele gemeenschappelijke functies waaronder de kantine. In de kelder en op de verdiepingen bevinden zich de kantoorfuncties. Op de zolderverdieping is het directiekantoor gesitueerd. Een centrale vide, die uitmond in de dakkapel, zorgt voor interactie en ruimtelijkheid.