schetsimpressie exterieur Kunstwerf

KUNSTWERF
huis voor 5 kunstpodia Groningen

TYPE PROJECT: ONTWERP ARCHITECTUUR
PROGRAMMA: 5 ZALEN / MULTIMEDIA / KANTOREN / BAR
OPDRACHTGEVER: GEMEENTE GRONINGEN / COMPETITIE
LOCATIE: GRONINGEN
JAAR: 2017
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor de competitie voor een huis voor 5 kunstpodia in Groningen is het voorstel gedaan voor een kunstfabriek. Het bouwwerk is slechts een neutrale constructie die het kunstprogramma faciliteert, welke het bouwwerk het aangezicht verschaft. De constructie bestaat uit basale elementen zoals betonnen kolommen en betonnen vloerdelen met daartussen geklemd gevouwde glasplaten. Rondom de centraal gelegen binnentuin zijn de diverse zalen gedrapeerd. De grote zaal op de begane grond aangrenzend aan de openbare ruimte is uitgerust met een gevel, die volledig open kan schuiven, zodat de openbare ruimte verandert in een tijdelijk openluchttheater. De naastgelegen villa wordt onderdeel van het ensemble en omvat onder meer de hoofdentree, de foyer en horeca.