schetsimpressie voorgevel Lade

LADE
verbouwing gemeentehuis met grote raadzaal

TYPE PROJECT: ONTWERP / COMPETITIE
PROGRAMMA: BALIES / KANTOREN / MULTIFUNCTIONELE RUIMTE / RAADZAAL
OPDRACHTGEVER: GEMEENTE ASTEN
LOCATIE: ASTEN
JAAR: 2009
I.S.M.: WILLEM VAN DER PASCH, MISHA BREUER, CASPER FLIPSEN
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor de vraag voor de herinrichting en de toevoeging van een nieuwe raadzaal voor het gemeentehuis in Asten is het voorstel gedaan om de huidige raadzaal als een lade uit te schuiven om op die manier ruimte te genereren voor een voldoende ruime raadzaal. De bestaande gevel wordt opgeschoven en de tussenliggende ruimte ingevuld met glasdelen, zodat de nieuwe zaal geheel open en visueel toegankelijk is. Het open karakter appelleert aan de transparantie van de bestuurlijke macht. Niet alleen is deze ingreep van een simpele aard, ook blijft de bestaande programmatische indeling van het gemeentehuis ongewijzigd.