schetsimpressie exterieur Langsschuur

LANGSSCHUUR
ecologisch poortgebouw Prehistorisch Dorp

TYPE PROJECT: ONTWERP
PROGRAMMA: EXPOSITIERUIMTES / MULTIMEDIA / HORECA / KANTOREN
OPDRACHTGEVER: OPENLUCHTMUSEUM PREHISTORISCH DORP
LOCATIE: EINDHOVEN
JAAR: 2018
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor de vraag voor een museaal poortgebouw in het openluchtmuseum Prehistorisch dorp in de Genneper Parken is het voorstel gedaan voor de oprichting van het archetype langsschuur. Deze langsschuur is de moederschuur en de belangrijkste schuur van alle schuren in het museum. De langsschuur heeft een gesloten karakter, maar transformeert volledig zodra de deuren open gaan tot een uitnodigend poortgebouw. Op de begane grond is de kassa, de horeca, het historisch stadslab en de backoffice gesitueerd, terwijl de gehele verdiepingsvloer bestemd is tot tentoonstellingsruimte. Het gebouw is zelf een museumstuk en toont de innovaties uit het verleden en de toekomst in een boeiende tastbare architectonische dialoog.