situatie Mickey House

MICKEY HOUSE
ontwerp basisschool

TYPE PROJECT: ONTWERP / COMPETITIE
PROGRAMMA: LESLOKALEN / GEMEENSCHAPPELIJKE BUITENRUIMTE / KANTOREN
OPDRACHTGEVER: PLAATSELIJKE OVERHEID
LOCATIE: NOORD-SALIÑA BONAIRE
JAAR: 2010
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor een prijsvraag voor een basisschool met een groot multifunctioneel binnenplein en diverse klaslokalen op Bonaire is het voorstel gedaan voor een basaal maar markant paviljoen-achtig gebouw met een opmerkelijke plattegrond in de vorm van het profiel van Micky Mouse. In feite bestaat het principe van het paviljoen uit een ronde multifunctionele half overdekte binnenplaats met daar omheen al naar gelang de behoefte een aantal eveneens ronde vertrekken met ruimte voor leslokalen, kantine en kantoor. Deze configuratie zorgt ervoor dat het paviljoen ondanks de omvang toch een dynamisch en afwisselend geheel wordt met een vriendelijke menselijke schaal.