impressie situatie Prehistorisch Dorp

STADSMUSEUM
uitbreiding openluchtmuseum Prehistorisch Dorp

TYPE PROJECT: ONTWERP
PROGRAMMA: HISTORISCHE BOUWWERF / POORTGEBOUW
OPDRACHTGEVER: OPENLUCHTMUSEUM PREHISTORISCH DORP
LOCATIE: EINDHOVEN
JAAR: 2017
STATUS: NIET GEREALISEERD

Voor het openluchtmuseum Prehistorisch Dorp in Eindhoven is een masterplan ontwikkeld waarmee het Prehistorisch Dorp in de komende jaren wil uitgroeien naar een stadmuseum met regionale allure. Het masterplan Stadsmuseum behelst onder meer een uitbreiding richting de noordelijk gelegen Boutenslaan, een deel van de drukke binnenring van Eindhoven. Op de nieuw verworven grond komt ter plaatse van de Boutenslaan een groot museaal (ecologisch) poortgebouw van het archetype langsschuur. Deze langsschuur is de moederschuur (in het park) en de belangrijkste schuur van alle schuren in het museum. De langsschuur heeft een gesloten karakter, maar transformeert volledig zodra de deuren open gaan tot een uitnodigend poortgebouw. Op de begane grond is de kassa, de horeca, het historisch stadslab en de backoffice gesitueerd, terwijl de gehele verdiepingsvloer bestemd is tot tentoonstellingsruimte.